top of page

8x Podcast tips over wijn en vaderschap

Bijgewerkt op: 3 nov. 2023

Met weinig tijd om diep in de boeken te duiken, zijn podcasts echt een uitvinding! Heerlijke afleiding bij de dagelijkse klusjes: strijken, de hond uitlaten, koken, er is altijd wel een momentje te vinden. Maar wat luister je dan als 'wijnvader'? Hieronder onze tips voor podcasts over wijn en vaderschap! Of je nou van kort en to-the-point, of juist van joviaal en uitgebreid houdt, er zit voor iedereen wel iets tussen.

Lekker lullen

Hou jij van lekker lullen over alles wat ook maar een beetje met wijn te maken heeft? En wil je graag horen van professionals in de wijnwereld? Dan moet je deze podcasts zeker eens proberen:


Logo klare wijn podcast

Deze podcast heeft een speciaal plekje bij ons. Dit was dé podcast die onze liefde voor wijn verder heeft aangewakkerd toen we met de SDEN 1 cursus bezig waren. Het zijn langere afleveringen waarin Antoin Peeters en Ernst-Jan Overduin veel proeven en vooral gewoon lekker ouwenelen over wijn. En dat in duidelijke taal. De afgelopen seizoenen nodigen ze ook steeds vaker interessante gastsprekers uit. En ze hebben bijna altijd een mooie wijnbox (met korting) zodat je mee kunt proeven met de wijnen die zij drinken.


Onze tips: Aflevering 29 over biologische wijnen, aflevering 24 over de Loire met Ruud Couwenhoven en aflevering 1 over flessen, kurken en etiketten.


Logo robuust wijnpodcast

In deze podcast van Siersma Wijnadvies praat Rutger Siersma met toonaangevende en grensverleggende wijnprofessionals. Ze spreken over specifieke wijngebieden, persoonlijke drijfveren en ontwikkelingen in de wijnwereld. Extra fijn: de afleveringen duren maar 30 minuten! Dus wel lekker lullen, maar niet te lang ;)


Onze tips: Aflevering 25 over Zuid Afrika met Sam Kalksma en aflevering 17 over Vivino met Hans Koomen.


Logo le club & sommeljj de podcast

"Jan Jaap (@sommeljj) en Nadien (@leclubdesvins) raken niet uitgepraat over wijn en nemen dat gekeuvel op in een podcast." Zo beschrijven ze het zelf, en het is dus precies dat! Alles wat ook maar een beetje met wijn te maken heeft wordt besproken. Ze putten veel uit hun persoonlijke en professionele ervaringen. De terminologie is soms wat hoogdravend, maar door de informele en gezellige sfeer is de rode draad prima te volgen.


Onze tips: #106 over Nederlandse wijn en S03E29 over Georgië.


Compacte content

Ben je juist op zoek naar hele compacte informatie over wijngebieden, druiven en wijnmaak-methodes? Dan zijn onderstaande tips voor jou! Let op, deze zijn wel allemaal in het Engels. Kennelijk zijn wij als Nederlanders wat langer van stof ;)


Keith Beavers is 'tastings director' bij het grootste digitale media bedrijf over alcoholische versnaperingen: VinePair. Hij is mega enthousiast en dat hoor je terug in zijn up-tempo en compacte podcast Wine 101. Elke week kun je weer genieten van een nieuwe aflevering over specifieke gebieden, druiven, methodes en andere onderwerpen. Soms misschien een tikkeltje té popiejopie maar daardoor wel lekker toegankelijk!


Onze tips: vooral de eerdere aflevering over druiven en regio's zijn top! Probeer die over de favoriete regio van Keith eens: Friuli.


Sommelier Sarah Roth A.K.A The Wine CEO beschrijft zichzelf als jouw persoonlijke 'pocket sommelier'. In korte en luchtige afleveringen helpt ze jou met alledaagse wijnvragen. Welke wijn past bijvoorbeeld het best bij pizza? Waarom moet je decanteren? Of welke Italiaanse wijnregio's moet je echt kennen? In recente afleveringen heeft ze ook steeds vaker een wijnprofessional te gast.


Onze tips: de serie over Italiaanse wijnen: Top 5 wit, top 5 rood en top 5 rosé.


Matthew heeft een chille stem om naar te luisteren en geeft je hapklare informatie over specifieke onderwerpen, zoals regio's, wijnstijlen en druiven. Zonder ellenlange introductiepraatjes of uitgebreide beschouwingen van het weekend. Wat wil je nog meer? Matthew Gaughan is gecertificeerd WSET 'educator' dus weet waar hij het over heeft!


Onze tips: de afleveringen over Oude vs. Nieuwe wereld en onbekend wijnland Bolivia.


Vaderschap favorieten

Wij zijn niet voor niets de Wijnvaders. Als jonge ouders komt er heel wat op je af. En dan is het heerlijk om eens van anderen te horen hoe zij zelf worstelen, stuntelen of soms finaal de mist in gaan. Bij de volgende twee podcasts ben je daarvoor aan het juiste adres!


Vader zijn is natuurlijk heerlijk, maar ook echt niet altijd makkelijk. 'Je krijgt er zoveel voor terug...'. Daar gaat deze podcast dus over. Met een flinke dosis humor gaan presentator Manuel Venderbos en entertainmentdeskundige Eric de Munck in gesprek met bekende 'papa's'. Over vaderschap in alle facetten; het leuke en het minder leuke. Ze noemen het zelf 'semi-therapeutisch' maar het is vooral gewoon heel erg leuk om naar te luisteren.


Onze tips: de afleveringen met Jan Versteegh en Rick Paul van Mulligen. Hilarisch en behulpzaam!


Pepijn Lanen AKA Faberyayo bevraagt BN'ers over hoe zij hun best doen om de allerbeste vader ter wereld te zijn. De bekende vaders zijn open over hun angst om tekort te schieten. Want doe je het allemaal wel goed? Stiekem heel lekker om te horen dat andere mannen vaak ook geen idee hebben waar ze mee bezig zijn.


Onze tips: de afleveringen met Donnie, Joshua Nolet en Ron Blaauw. Die laatste is erg leuk als je wat culinairs in je opvoeding mee wil geven!82 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page