top of page

4x kijktips: heerlijke films bij je wijn

Altijd lekker natuurlijk, zo'n goed glas wijn. Maar soms wil je niet na hoeven denken over de perfecte 'pairing' en er gewoon puur van genieten. Neerploffen op de bank, wijntje in je hand en filmpje aan. Heerlijk! Maar ja, toch wel die pairing vraag; want wat kijk je dan? Om lekker in wijnthema te blijven hebben wij 4 wegkijktips voor je.
Beeld van een woonkamer met netflix op de tv

Filmposter van Uncorked

Uncorked - drama comedy

Deze film is een heerlijke blend van dure wijn, chille humor en herkenbaar familiedrama. In Uncorked volg je de Afro-Amerikaanse Elijah. Hij werkt in het BBQ-restaurant van zijn vader én in een lokale luxe wijnwinkel. Zijn vader hoopt natuurlijk dat hij het familierestaurant overneemt, maar Elijah heeft andere plannen. Hij wil namelijk niets liever dan meestersommelier worden. Zijn 'coming out' ging ongeveer zo:


Elijah: "I want to be a sommelier..."

*stilte*

Familie: "You want to be a pirate?!"


Dat zet de toon voor het (vaak aandoenlijke) onbegrip voor Elijah's droom. En met dit soort wijnbeschrijvingen is het gewoon heerlijk wegkijken: '"Chardonnay is like the Jay-Z of wine, Pinot Grigio is like Kanye West, and Riesling is Drake".


Kijk 'm op Netflix

 
Filmposter A perfect pairing

A Perfect Pairing - romcom

Deze valt in de categorie 'cheesy' romcoms; ideaal voor rond de feestdagen dus ;). In deze knusse feelgood-film volg je Lola Alvarez, een ambitieuze dame die het helemaal voor elkaar heeft in de 'wine scene' van L.A. Maar om haar droom van een eigen wijnbedrijf na te jagen, reist ze af naar een slapend stadje in Australië om Vaughn Family Wines als client te strikken. Als ze wordt afgewezen wil ze zich bewijzen door te helpen op de schapenboerderij van de familie. En daar ontmoet ze Max. Let the romance commence!


Kijk 'm op Netflix

 
Filmposter wine country

Wine Country - comedy

Het regisseurdebuut van de hilarische actrice Amy Poehler. Deze in wijn gedrenkte comedy volgt een groep vriendinnen van rond de 50; stuk voor stuk bekende comedysterren. Ze reizen samen af naar de bakermat van dikke Chardonnays en krachtige Cabernet Sauvignons: Napa Valley. Maar tussen het proeven (of gewoon flink doortanken) sluimeren allerlei irritaties en persoonlijke worstelingen. En wanneer de vriendinnen besluiten een microdosis MDMA te nemen, gaan helemaal alle remmen los. Denk 'Bridesmaids' (de hit comedy uit 2011) maar dan classy, want: wijn!


Kijk 'm op Netflix

 
Filmposter bottle shock

Bottle Shock - geromantiseerde docu

Wijnexpert Steven Spurrier verlaat Parijs om op zoek te gaan naar goedkope wijn in California. Hij hoopt ze te kunnen gebruiken als vergelijking in blindproeverijen in Frankrijk. Maar in Napa Valley komt de arrogante Engelsman voor een flinke verrassing te staan. Hij ontdekt de ene na de andere fantastische Chardonnay! Die kans grijpt hij met beide handen aan en hij gaat vastberaden aan de slag om de wijn in Parijs aan de man te brengen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dus extra interessant!


Kijk 'm op Amazon Prime

 

Welke ga jij eerst kijken? En heb je een idee voor de perfecte film-wijn pairing? Laat het ons weten, vinden we leuk!74 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page